BEKKENBODEMTHERAPIE

 

De bekkenbodemtherapie richt zich vooral op problemen met de bekkenbodem, zoals plas- en stoelgangsproblemen of postchirurgische klachten. Zowel volwassenen als kinderen kunnen baat hebben bij deze therapie. Bekkenbodemproblemen kunnen op hun beurt andere klachten zoals bekkenpijnen en lage rugklachten aanwakkeren. Het is dan ook sterk aan te raden om deze therapie niet uit te stellen.

 

 

PRE- EN POSTNATALE KINESITHERAPIE 

 

De spieren die tijdens de bekkenbodemtherapie worden getraind krijgen het tijdens een zwangerschap en een bevalling zwaar te verduren. Daarom is deze behandeling ook essentieel in pre- en postnatale kinesitherapie. Daarnaast werkt de prenatale therapie aan ademhalingstechnieken, arbeidshoudingen, perstechnieken en houdingtips. Bij de postnatale therapie werk ik met u aan de opbouw van spiersterkte en algemene conditie.

 

 

MANUELE THERAPIE EN RUGSCHOLING

 

Tijdens de manuele therapie en rugscholing pak ik problemen met de rug aan en trainen we samen de rugspieren om verdere klachten te voorkomen. U krijgt ook deskundig advies over een correcte houding en de juiste tiltechnieken.

 

 

MANUELE LYMFEDRAINAGE VOLGENS DE METHODE VODDER

Ook voor problemen met het lymfestelsel kunt u een beroep doen op mij. Tijdens de manuele lymfedrainage volgens de methode Vodder stimuleer ik het lymfestelsel om het teveel aan vocht af te voeren. Deze behandeling helpt eveneens in geval van veneuze problematiek.

 

 


 

 

Voor elke behandeling kunt u rekenen op een vlotte service en een deskundige aanpak. Blijf dus niet langer met uw problemen zitten. Bel mij op en maak uw afspraak voor een professionele behandeling van uw klachten.